Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

 

ČIME SE BAVI HEMATOLOGIJA?

Hematologija je nauka i internistička specijalnost koja se bavi proučavanjem sastava i funkcijama krvi i krvotvornih organa, dijagnostikom i lečenjem bolesti krvi.

Kako krv cirkuliše kroz ceo organizam, i od vitalnog je značaja za mnogobrojne funkcije ćelija, tkiva i organa, bilo kakvi poremećaji u njenom volumenu (količini), ćelijskom ili plazma delu mogu izazvati mnogobrojne i raznovrsne poremećaje.

HEMATOLOŠKI PROBLEMI

Najčešći simptomi koji ukazuju na to da postoji neka vrsta poremećaja krvi su slabost, malaksalost, zujanje u ušima, vrtoglavica, lupanje srca, noćni grčevi u mišićima ruku i nogu, gubitak apetita, mučnina i glavobolja. Pored toga, kao česti simptomi navode se i poremećaj vida, povišena temperatura, promene na koži u vidu modrica, pad imuniteta, bolovi u kostima, produženo krvarenje nakon povrede itd.

Specijalista hematolog se bavi dijagnostikom i terapijom, prognozom i prevencijom urođenih i stečenih poremećaja krvi, poremećaja zgrušavanja krvi i malignih bolesti krvi (uključujući i sve vrste hemofilije, leukemije, limfome i anemije srpastih ćelija).

 

USLUGE POLIKLINIKE HUMAN IZ OBLASTI HEMATOLOGIJE:

  • PREGLED I LEČENJE HEMATOLOGA
  • STANDARDNE I SPECIFIČNE LABORATORIJSKE ANALIZE KRVI

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

PRATITE NAS