Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

 

ŠTA JE ESTETSKA HIRURGIJA?

Ulepšavanje tela i postizanje željenog izgleda može znatno da utiče na kvalitet života i na lično samopouzdanje. Starenje, kao prirodan proces je nezaustavljivo, ali uz pomoć estetske hirurgije može se znatno otkloniti njegovi prvi znakovi. Ukoliko estetsku operaciju vrši vrhunski stručnjak iz te oblasti, pacijentima se može povratiti mladalački izgled koji bi osobu podmladio u nekim slučajevima i preko deset godina. Estetski hirurg ima odgovoran zadatak, a to je da u dogovoru sa pacijentom utvrdi njegove tačne želje, kao i da mu pruži odgovarajuće savete kako bi željeni izgled bio usklađen i prirodan.

USLUGE POLIKLINIKE HUMANO IZ OBLASTI ESTETSKE HIRURGIJE:

 • KOREKCIJA OČNIH KAPAKA
 • KOREKCIJA UŠIJU
 • POVEĆANJE USANA HIJALURONSKOM KISELINOM
 • KOREKCIJA BORA NA LICU BOTULINSKIM TOXINOM (BOTOX) JEDNE REGIJE (GLABELA, ČELO I REGIJA OKO OČIJU) I/ILI GORNJE TREĆINE LICA
 • LIFTING SVIH REGIJA LICA
 • MIKRODERMOABRAZIJA
 • HEMIJSKI PILINZI

 


KOREKCIJA OČNIH KAPAKA

ŠTA PREDSTAVLJA KOREKCIJA OČNIH KAPAKA?

Estetski zahvat na kapcima zove se korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika, i podrazumeva uklanjanje neželjenih efekata starenja, koriguje spuštene kapke, eliminiše vrećice ispod očiju i rešava preterano izražene nabore. 

KOME JE NAMENJEN ZAHVAT?

Pacijenti koji se podvrgavaju korekciji očnih kapaka uglavnom su oni kod kojih su jasno uočljivi znakovi starenja i koji su nezadovoljni estetskim izgledom svojih očiju.

TOK ZAHVATA


U poliklinici Humano plastični operativni zahvati
obavljaju se u lokalnoj anesteziji. Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije. „Otoci“ masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se smanjuju ili preusmeravaju, mišići se smanjuju i višak kože se izreže. Pažljivo ušivanje osigurava gotovo neprimetne ožiljke nakon zahvata.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Nakon operativnog zahvata pacijent će nositi zavoj preko operisanog dela koji najčešće ne ometa vid. Po preporuci lekara, često je potrebno stavljati hladne obloge i antobiotske masti. Kod nekih pacijenata mogu se javiti prolazni podlivi koji se povlače nakon desetak dana. Pacijent može imati pojačano stvaranje suza i/ili osećaj stranog tijela u očima. Modrice i otekline obično prolaze za 10 - 14 dana. Karakteristika ovog zahvata je potpuni izostanak postoperativnih bolova te nema potrebe za primenom analgetika.


KOREKCIJA UŠIJU

ŠTA PREDSTAVLJA ZAHVAT KOREKCIJE UŠIJU?


Korekcija ušiju jedna je od najčešćih operacija u estetskoj hirurgiji. Klempavost ušiju, OTAPOSTASIS, predstavlja urođenu telesnu karakteristiku koja podrazumeva upadljivu odmaknutost ušnih školjki od glave. Najčešće se izvodi u dečjoj dobi, a zahvatu se mogu podvrgnuti i ljudi svih godina kojima "klempave" uši smetaju. Cilj operacije je da se koriguje klempavost, da se dobije prirodni oblik uva i odkloni psihološko opterećenje pacijenta.

KOME JE NAMENJEN ZAHVAT?

Korekcija klempavih ušiju je zahvat estetske hirurgije i može da se radi od šeste godine života. Najčešće se pacijenti za ovu vrstu operacije odlučuju između desete i osamnaeste starosne godine, ali naravno, ima i mnogo starijih pacijenata koji se odlučuju za ovakav korak.

TOK ZAHVATA

Korekcija ušiju je uspešan estetski zahvat koji trajno rješava "klempavost". Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Na zadnjoj strani ušne školjke napravi se mali rez kroz koji se koriguje hrskavica. Tako se ušna školjka dovodi u željeni položaj.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Kad prođe dejstvo anestezije mogu biti prisutni bolovi ali su obično blagi i prolaze uzimanjem tableta protiv bolova. Nekoliko dana posle operacije nosi se zavoj na ušima kako bi došlo do definitivnog srastanja hrskavice.

 

POVEĆANJE USANA HIJALURONSKOM KISELINOM


ŠTA PREDSTAVLJA ZAHVAT POVEĆANJA USANA?

Povećanje usana se uglavnom svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata, čime se postiže veći volumen usnica, ili se istaknu određena mesta i naglasi crvenilo.

KOME JE NAMENJEN ZAHVAT?

Najčešće se osobe odlučuju za zahvat iz estetskih razloga. Povećanje usana radi se uglavnom kod mlađih osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno kod tankih usana, ili kod starijih osoba gde je došlo do atrofije tkiva u području samih usana. 

TOK ZAHVATA

Sam tretman povećanja usana se izvodi pomoću injekcije koja se aplicira dužinom ruba usana te u same usnice kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana. Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, nakon zahvata nema bolova. S obzirom da su usne lako tkivo koje reaguje na ubode, potrebno je nakon tretmana stavljati hladne obloge kako bi se otok što prije smanjio.

 

KOREKCIJA BORA NA LICU BOTOXOM

ŠTA PREDSTAVLJA TRETMAN BOTOXOM?

Tretman botoxom siguran je i jedan od najdelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području lica, pogotovu kada je u pitanju gornja trećina lica koja obuhvata čelo, glabelu i područije oko očiju. Rezultat tretmana predstavlja zategnuta koža bez dubokih bora, uz očuvan prirodni izgled. Uz oslabljene odredjene mišiće, lice se odvikava od pokreta mrštenja, pa se dodatno sprečava stvaranje novih bora.

KOME JE NAMENJEN TRETMAN BOTOXOM?

Tretman botoxom je namenjen svima koji žele podmlađen izgled na brz i proveren način.  Kandidati mogu biti osobe oba pola koje imaju izražene horizontalne bore na čelu, između obrva i oko očiju. Najčešće se primenjuje kod pacijenata izmedju 30 i 70 godina starosti.

TOK ZAHVATA

Nakon preciznog određivanja mišića koji svojim delovanjem stvaraju neželjene bore, tankom iglicom se vrši aplikacija botoxa u veoma malim, precizno odredjenim količinama, proračunatim individualno za svakog pacijenta. Delovanje botoxa je lokalizovano samo na mesta na koja se botox injektira. Zahvat je jednostavan i traje 5 - 10 minuta u zavisnosti od regije lica. Efekat je vidljiv već nakon nekoliko dana, obično nakon 2 - 7 dana. Botox razvije svoje puno djelovanje nakon 10 - 14 dana po injektiranju i obično djeluje od 4 do 6 meseci, nakon čega se može ponoviti.

 

ZATEZANJE - LIFTING LICA

ŠTA PREDSTAVLJA ZAHVAT LIFTING LICA?

Zatezanje lica ili lifting lica je estetska operacija koja podrazumeva zatezanje i podizanje kože vrata i lica do željene čvrstine i forme. Face lifting je jedna od najčešćih i najvažnijih estetskih operacija koja spada u grupu operacija pomlađivanja u smislu vraćanja kontura lica u poziciju kakvo je bilo u mlađoj životnoj dobi.

KOME JE NAMENJEN FACE LIFTING?

Hirurški zahvat se radi kada su prisutni znakovi starenja kao što su izraženije bore, obešena koža, gubitak tonusa i prethodnih kontura lica, kada lice "pada" i poprima tužan izgled. Kandidati za operaciju su najčešće osobe starosti između 40 i 60 godina. 


PREOPERATIVNA PROCENA PACIJENTA

Ukoliko se odlučite za operaciju liftinga lica neophodno je da Vas pregleda stručni lekar poliklinike Humano kako bi mogao da preoperativno analizira Vaše lice i da ukaže Vam na realistična očekivanja. Na osnovu lekarskog pregleda i istorijata zdravstvenog stanja postavlja se dalja indikacija u cilju sprečavanja komplikacija.

Lekari pristupaju detaljnom pregledu koji podrzumeva pregled čela, kože, srednje i donje trećine lica, predeo oko usana i vertikalne bore, nazolabijalni prevoji, zatim tzv. “malarne džepove”, pregledaće Vam vrat i donju liniju vilice. Ukoliko se pacijent odluči za zahvat, neophodno je pre toga odraditi određene laboratorijske analize što Vam je omogućeno da učinite u okviru Poliklinike Human. Zabranjuje se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije. Mnogi hirurzi savetuju i prestanak pušenja dve nedelje pre i nedelju dana posle operacije.

TOK ZAHVATA

U zavisnosti od hirurške tehnike, estetska operacija pomlađivanja lica traje od 3-4 sata. Najčešće se izvodi pomlađivanje lica i vrata zajedno. Mesto i dužina hirurškog reza zavisi od toga šta se zahvatom želi postići i individualno se prilagođava potrebama i stanju pacijenata. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije liftinga lica su veoma retke ali se mogu pojaviti hematom, podlivi, osećaj utrnulosti, nekada hipertrofični ožiljak ili alopecija oko reza u kosmatom delu glave. Pacijent može pomoći da se smanje rizici ukoliko se pridržava saveta i instrukcija hirurga pre i posleoperativno.

 POSTOPERATIVNI TRETMAN

Prvog postoperativnog dana pacijent pokrete glave treba da svede na minimum. Glavu treba da drži nešto uzdignuto pod uglom oko 30 stepeni ležeći malo u izdignutom položaju. Nega kose počinje drugog ili trećeg postoperativnog dana. Dozvoljeno je korišćenje blagog šampona trećeg dana nakon operacije. Kosa se može sušiti fenom umerene temperature. Izbegava se izlaganje suncu mesec dana nakon operacije. Što se tiče ishrane, u početnim danima je potrebno uzimati laganiju hranu. Treba izbegavati uzimanje preparata na bazi acetilsalicilne kiseline (andol, aspirin), kao i preparate na bazi vitamina C.

 

MIKRODERMOABRAZIJA

ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože kako bi se dobio svežiji i svetliji izgled kože, korigovali ožiljci nakon akni, pigmentacijske mrlje, fine bore, hrapava koža i koža oštećena suncem. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože.


KOME JE NAMENJENA MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija je primenljiva i uspešna kod svih tipova kože, a naročito kod:

 • masne kože
 • kože sa proširenim porama
 • kože sklone pojavi akni


KOME SE NE PREPORUČUJE MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija nije preporučljiva:

 • osobama sa kožnim oboljenjima, atopijskim dermatitisom, neurodermitisom, psorijazom
 • osobama koje su pod terapijom derivatima vitamina A
 • kod otvorenih rana i opekotina

TOK ZAHVATA

Tretman mikrodermoabrazije traje oko 30 minuta, bezbolan je i prijatan. Mehaničko odstranjivanje površnog, odumrlog sloja kože vrši se dijamantskim kristalima različite granulacije. Uklanjanjem površnog sloja kože podstičemo stvaranje novih, mladih ćelija.
Svakim sledećim tretmanom dolazimo do novog sloja obnovljene kože.

Rezultati se vide već nakon prvog tretmana, koža je baršunasta, vidno popravljene boje tena i svežine. Za maksimalan efekat obično sprovodimo seriju od 4-6 tretmana u razmaku od nedelju dana. Nakon toga je dovoljno raditi jedan tretman mesečno.

 

HEMIJSKI PILINZI

ŠTA PREDSTAVLJA HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling predstavlja proceduru regeneracije i poboljšanja površine kože. U Poliklinici Humano kontrolisanim uklanjanjem površinskog sloja ćelija kože, podstiče se remodelovanje kolagena, čime se popravlja tekstura, izgled finih linija i bora i uklanja suvišna nečistoća kože. Kao rezultat hemijskog pilinga dobija se podmlađen izgled, ujednačen ten i blistava, zategnuta koža. Lekari u poliklinici Humano će pregledati Vašu kožu i doneti odluku o vrsti pilinga koju treba sprovesti. 

KOME JE NAMENJENHEMIJSKI PILING?

Hemijski piling kože je namenjen kako ženama tako i muškarcima koji žele da poboljšaju izgled svoje kože, daju joj blistavost i svežinu. Ako ste trudni ili dojite, bolujete od imunosupresivne bolesti (sistemski lupus, sklerodermija), ako ste pre manje od 6 meseci bili podvrgnuti hirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom u regiji gde će piling biti proveden, onda niste kandidat za tu vrstu liječenja. Ukoliko imate aktivnu infekciju herpesa na usnama zahvat treba odložiti.

TOK ZAHVATA

Hemijski piling je medicinska procedura pri kojoj se na kožu nanosi odabrana hemikalija a sa ciljem poboljšanja stanja kože. Nakon što se odabere vrsta pilinga, pristupa se samoj proceduri. Na temeljno očišćenu kožu nanosi se piling koji deluje 2 do 5 minuta u zavisnosti od njegove vrste i kvaliteta kože. Sama procedura nije bolna, ali je moguće osetiti blago do srednje peckanje. Po završetku pilinga na lice nanosimo umirujući serum, zatim kremu za ubrzani oporavak kože, kao i kremu sa visokim stepenom zaštite od sunčevih zraka. Nakon pilinga dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline, dakle remodeliranja kože. Učinak hemijskog pilinga zavisi od toga koja je dubina pilinga postignuta. Rezultat pilinga može biti poboljšanje teksture i vlažnosti kože, njen mladalački izgled, ali i uklanjanje manjih bora i poboljšanje poremećaja pigmentacije uzrokovanih izlaganjem suncu. 

 

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

PRATITE NAS